Krystaller

Hvorfor Krystaller?

Alle mennesker i alle aldre er tiltrukket af sten og krystaller. Nogle elsker den lidt rå strandsten, det spændende fossil, den funklende ædelsten andre de skønne ”semiædelsten” i smukke farver og former. Kigger man i historiebøgerne, ser man at alle lige fra konger og dronninger til naturfolk har smykket sig med sten/krystaller af forskellig kaliber. Mange ved at sten købes og bruges i smykker – og heldigvis er der også mange der værdsætter stenene pga. de energier de har og det de kan hjælpe os med.

Her lidt gode FIF:

HVORDAN VÆLGER JEG DE RIGTIGE STEN OG KRYSTALLER?

Der er mange forskellige måder at vælge sine sten og krystaller på. Du kan bruge din intuition, eller du kan vælge ud fra bøger eller ud fra farverne. Arbejder du med et bestemt chakra, kan du vælge en krystal, der passer til det respektive chakra. Du kan også bruge et pendul til at vælge med. Ja, mulighederne er mange. Hav altid med i dine tanker, at det kan godt være, at du tror, at du ved, hvilken krystal du har brug for – men din sjæl kan have andre planer med dig. Derfor synes jeg, at det bedste er, hvis du kan bruge din intuition, når du skal vælge krystaller.

Krystal sten , Krystaller

HVAD KAN MAN BRUGE STEN OG KRYSTALLER TIL?

Ud over, at sten og krystaller bringer glæde og skønhed, så kan de for eksempel bruges ved meditation, healing og til styrke og beskyttelse i bestemte situationer. Man kan også lave drikke-essenser samt skønne olier til kroppen med deres energi. Igen kan du bruge din intuition til at vurdere, hvad du kan bruge krystallerne til. Vi mennesker er jo ikke ens – og krystallerne taler til os på forskellige måder.

Ud over, at sten og krystaller bringer glæde og skønhed, så kan de for eksempel bruges ved meditation, healing og til styrke og beskyttelse i bestemte situationer. Man kan også lave drikke-essenser samt skønne olier til kroppen med deres energi. Igen kan du bruge din intuition til at vurdere, hvad du kan bruge krystallerne til. Vi mennesker er jo ikke ens – og krystallerne taler til os på forskellige måder.

Du kan gå med krystallen i lommen, eller du kan sætte den fast med englehud dér, hvor du har ondt. Du kan også bære den som et smykke eller lægge den i BH’en. Du kan lægge den på det tredje øje og stille spørgsmål eller sove med den under hovedpuden. Brug et par krystaller ad gangen – vær dog opmærksom på, at nogle kan give en meget urolig søvn. De kan også starte en udrensning, så hvis du kan mærke, at det bliver for meget, kan du lægge dem lidt væk. Mange bliver forbavsede over, hvor kraftige virkninger krystaller kan have, og ofte kan én enkelt lille krystal sætte gang i en hel masse.

RENSNING AF STEN OG KRYSTALLER

Når krystallernes energi kommer i forbindelse med os, påvirkes vores energistrømme (meridianer), chakraer – ja, hele kroppen. Derfor er det vigtigt, at vi løbende renser og oplader dem. Gør vi ikke det, kan de pludselig smuldre, knække eller miste farve.

Du kan for eksempel rense sten og krystaller ved at:

• Skylle dem under rindende vand (vær opmærksom på, at blandt andet selenit og sandroser ikke kan tåle for meget vand).

• Fnyse på dem.

• Lægge dem på et stykke selenit, i en bjergkrystal eller ametystklynge i ca. ét døgn.

• Bruge røgelse.

• Lægge dem i salt – dette kan dog skade overfladen på nogle.

• Bruge en syngeskål.

Næsten alle sten og krystaller elsker at ligge i både sollys og måneskin. Og virker de meget matte, kan det være nødvendigt at grave dem ned i jorden. Det kan indimellem give dem glansen tilbage. Opbevar stenene med respekt. Læg dem gerne i en pæn skål eller på et pænt fad.

PROGRAMMERING

Har du en bestemt ting, du gerne vil tiltrække eller have fokus på, eller arbejder du med at slippe en bestemt følelse – kan du programmere en bjergkrystal med denne intention.

Tag krystallen i hånden og sig f.eks.: ”Jeg programmerer hermed denne krystal til at…” – fnys derpå ud gennem næsen på den.

Skal programmeringen blive i stenen for altid, slår du tre lysende ringe (med uret) rundt om krystallen og fnyser ud gennem næsen igen.

Du kan selvfølgelig ophæve programmeringen igen. Sig ”Jeg re-programmerer hermed programmeringen, der lyder…”, hvorefter du slår tre lysende ringe venstre om.

Det er ikke altid, at vi skal forstå – ja, eller kan forstå – hvorfor vi bliver tiltrukket af en bestemt sten eller krystal. Hav tillid til, at den vælger dig af en grund, og læg så mærke til, hvad der sker omkring dig, og hvilke situationer, du kommer til at stå i. Ofte kan du pludselig sagtens se og mærke, hvad den hjælper dig med.

HEALING MED EN BJERGKRYSTALSPIDS

Denne simple healing er rigtig god, hvis en person for eksempel har ondt i et knæ eller en skulder. Men den kan også bruges, hvis personen har ondt i maven, er stresset, eller hvis immunforsvaret har brug for et boost. Her heales thymus.

Inden du starter healingen:

Både du og den, der skal heales, skal tage smykker og ure af, da disses energier kan forstyrre healingen. En vielsesring, der er svær at få af, lader man blot være, og det samme gælder meget små øreringe. Har du eller personen krystaller på jer – skal de også fjernes.

Jo lysere farvet tøj, man har på, jo nemmere går healings-energien igennem. Hvidt er det optimale.

Beskyt gerne både dig og personen, du skal heale, med hvidt eller blåt lys. Forestil dig, at du står under en bruser og at lyset kommer ned over dig.

Tag nu krystallen i højre hånd – med spidsen nedad.

Afledning: hold på det sted, der skal heales, med venstre hånd, og drej krystallen med spidsen nedad mod jorden i urets retning med højre hånd.

Når krystallen føles tung, så rens den ved at fnyse på den; det gøres ved en kraftig udånding gennem næsen. Det er ofte nødvendigt at gøre det flere gange under healingen.

Rens nu auraen ved at starte med at holde venstre hånd 4-5 centimeter fra legemet og dreje krystallen med højre hånd. Træk nu langsomt venstre hånd længere ud i auraen. Hvis der er for meget uro i din venstre hånd, så ryst energien af.

Når du kommer 30-40 cm ud i auraen, vil du ofte mærke enten kulde, varme eller en kraftig summen/prikken i din hånd. Det er følelseslegemet, og det er her, problemet sidder. Sørg for at rense godt det sted, inden du fortsætter endnu længere ud. Ofte skal man 1-1,5 meter ud i auraen. Følg din intuition.

Tilførsel: hold nu venstre hånd med håndfladen opad mod universet som en lille skål og drej krystallen med højre hånd rundt over det sted, der heales. Start så tæt på kroppen som muligt – ca 2 cm – uden at krystallen rører den.

Fortsæt ud i auraen på samme måde som da du afledte.

Fortsæt så længe du føler, der er behov.

Sørg for, at personen får vand at drikke efter healingen.